מעוניינים לפתוח בלוג ולא יודעים איך? במדריך זה אסביר לכם כיצד תוכלו לעשות זאת ומה נדרש עבור פתיחת בלוג ברשת האינטרנט. המדריך מתאים גם למשתמשים ללא ידע קודם.
אני יוסי אהרון ואני מתכנת מומחה וורדפרס עם ניסיון של מעל 15 שנים בתחום. אני מקבל לא מעט הודעות בהם משתמשים שואלים אותי על פתיחת בלוג ברשת לכן החלטתי לכתוב מדריך זה עבורם.
מדוע לפתוח בלוג ברשת
בלוג הוא יומן רשת הכולל פוסטים המסודרים בסדר כרונולוגי. יש הרואים בו יומן אישי כמו היומן המסורתי בו הכותב נוהג לשתף את חוויותיו, מחשבותיו ודעותיו, ההבדל הוא שהבלוג גלוי ונגיש לגולשים רבים וזה גם יתרונו.
דבר נוסף בבלוג הוא מתן האפשרות לתת לגולשים להגיב על הפוסטים המפורסמים כך שנוצר מעין דו שיח בין כותב הבלוג אל קוראיו.
אז מדוע תרצו לפתוח בלוג ברשת? פתיחת בלוג תאפשר לכם להשמיע את קולכם ולהישמע. תוכלו לשתף את סיפורכם וחוויותיכם עם משתמשים אחרים ולהקביל אותו אל יומנכם האישי, רק בצורה מקוונת וגלויה.
באמצעות הבלוג אתם מקבלים אינטראקציה עבור הפוסטים שאתם מפרסמים. זה לא רק שאתם כותבים לעצמכם אלא אתם מקבלים פידבק מהגולשים ויכולים לקבל תובנות חדשות.
בלוגים יכולים להיות יומן אישי בהם הבלוגר משתף את חוויותיו או בלוג עסקי בו יפורסמו פוסטים ומאמרים מקצועיים באותו התחום.
השלב הראשון בהקמת בלוג: בחירת שם
השלב הראשון בהקמת הבלוג שלכם יהיה בחירת שם עבורו. תוכלו להשתמש בשמכם המלא כפי שאני עשיתי בבלוג זה או לבחור בכינוי או שם עט, אם ברצונכם להסתיר את זהותכם.
אמליץ לבחור שם בהתאם לתחום העניין בו עוסק הבלוג וזה דבר נוסף שעליכם לתכנן. אם הבלוג יעסוק בבישול אז כמובן שתהיה עדיפות לבחור שם שיתאים לתחום זה וכך גם לגבי בלוג טיולים, בלוג פיננסי וכו'.
לאחר שבחרתם שם, יש גם לבחור שם עבור כתובת הדומיין, שם המתחם, אשר ישמש את הבלוג שלכם. עבור בלוג ישראלי אני אישית אמליץ לבחור בדומיין ישראל עם סיומת .co.il אבל בעיקרון ניתן לבחור בכל סיומת דומיין בה תחשקו ואם האתר שלכם פונה לקהל בינלאומי אז יהיה מומלץ לבחור בסיומת .com שגם עולה פחות מדומיין ישראלי.
חברות אחסון מסוימות מציעות כתובת דומיין בחינם ברכישת האחסון, אסביר על כך בהמשך מדריך זה.
השלב השני: בחירת פלטפורמה עבור הבלוג שלכם
וורדפרס (WordPress) היא פלטפורמת הבלוגים ומערכת ניהול התוכן הפופולארית ביותר בעולם. היתרון בהקמת בלוג באחסון עצמי על פלטפורמת וורדפרס הוא הגמישות בהתאמת עיצוב ותכונות הבלוג כרצונכם והשליטה המלאה על המידע והעברתו לאחסון בכל עת.
תוכלו לראות את פוסט ההשוואה שערכתי בין WordPress.com אל הקמה עצמאית של פלטפורמת וורדפרס בשרת אחסון שתבחרו. לשימוש בפלטפורמה חינמית להקמת בלוגים יש חסרונות רבים ביניהם חוסר יכולת להתאמה אישית, חוסר השליטה על המידע שלכם ואתם תהיו כפופים למדיניות הכללים שלהם.
אני ימליץ לכם לבחור להקים בלוג על גבי פלטפורמת וורדפרס עצמאית. עבור כך תצטרכו לרכוש אחסון וכתובת דומיין. תוכלו לראות המלצות לשרת אחסון וורדפרס ולבחור אחת משירותי האחסון עליהם המלצתי בין אם זה שרת אחסון שיתופי, שרת אחסון וירטואלי או שרת ייעודי.
לרוב הבלוגרים המתחילים, שרת אחסון שיתופי יהיה האופציה הטובה ביותר. אמליץ אישית על החברות BlueHost (בלו הוסט) או GreenGeeks (גרין גיקס). היה לי ניסיון עם שניהם והם חברות אחסון ותיקות ואמינות. היתרון של שניהם שמשרדיהם בארה"ב בניגוד לחברות אחרות העובדים ממדינות עולם שלישי. מחיר האחסון אצל שני החברות עומד על 2.95 דולר לחודש כולל כתובת דומיין, CDN ותעודת SSL למשך שנה.
באמצעות הממשק שלהם תוכלו לבצע התקנה מהירה וקלה של וורדפרס ללא הסתבכות מיותרת עם הגדרות מתקדמות. בשלב ההתקנה תוכלו לבחור בשפה העברית או לשנות שפה מאוחר יותר דרך ההגדרות.
השלב השלישי: בחרו תבנית עיצוב
לאחר שביצעתם התקנה של מערכת וורדפרס בשרת האחסון שרכשתם, יש לבחור תבנית עיצוב מתוך מגוון תבניות עיצוב קיימות לוורדפרס. חשוב שהתבנית תהיה נגישה עבור מכשירים ניידים.
תוכלו גם להישאר עם תבנית ברירת המחדל שמגיעה עם וורדפרס אך היא בסיסית מאוד ולא כוללת אלמנטים עיצוביים. כדי להפוך את הבלוג שלכם למושך ואטרקטיבי בחרו בתבנית עיצוב התואמת לתחום בו עוסק הבלוג.
ישנם מגוון תבניות חינמיות שוורדפרס מציעה ללא תשלום אך אם אתם מחפשים תבנית ברמה גבוהה הכוללת גם מגוון אפשרויות התאמה אישית אז אמליץ מאוד לבחור תבנית מ-ThemeForest ולרכוש תבנית עיצוב ייחודית שתשדרג את הבלוג שלכם ותוסיף לו תכונות נוספות.
השלב הרביעי: כתבו תכנים
לאחר שהתקנתם את הבלוג ואת ערכת העיצוב, הגיע הזמן להתחיל לכתוב. כתבו תכנים שרלוונטיים לתחום העיסוק של הבלוג שלכם.
וודאו כי התמונות שאתם מוסיפים לאתר לא מוגנות בזכויות יוצרים, אמליץ לכם לרכוש תמונות ממאגר תמונות בצורה חוקית. יש לשים לב לתנאי הרישיון של כל תמונה.
בפוסט הראשון שלכם בבלוג תוכלו לכתוב הקדמה, זו תהיה הבמה להציג את עצמכם ולשתף את הגולשים שלכם מדוע החלטתם לפתוח את הבלוג ועל מה אתם הולכים לכתוב.
השלב האחרון: פרסמו את הבלוג שלכם
הבלוג שלכם כעת באוויר אך כדי ליצור קהל גולשים תצטרכו לפרסם את הבלוג שלכם ויש מספר דרכים עיקריות לעשות זאת.
תחילה שתפו את הבלוג שלכם עם חברים קרובים ובני משפחה שיוכלו גם לתת את חוות דעתם. תוכלו להשתמש גם ברשתות החברתיות כדי לקדם את הבלוג שלכם אך חשוב מאוד לא להספים ולפרסם בדרכים נאותות תוך כיבוד הכללים הנהוגים ותנאי השימוש של אותה הפלטפורמה.
לחשיפה מרבית יהיה מומלץ לקדם בתשלום את הבלוג שלכם באמצעות גוגל אדוורדס או פרסומות בפייסבוק כך תוכלו לקבל חשיפה מהירה לקהל רלוונטי על פי מילות מפתח או קהל יעד ממוקד על פי פרמטרים שתבחרו בעת הפרסום.
עזרה מקצועית בהקמת בלוג
זה היה המדריך הבסיסי להקמת בלוג. אם אתם צריכים עזרה מקצועית, אוכל לבצע עבורכם התקנה מקצועית ושינויים מותאמים אישית בתשלום. תוכלו לשלוח לי פניה מסודרת דרך טופס הזמנת שירות באתר.
נכתב על ידי:
יוסי אהרון
בלוגר; איש מחשבים; מתכנת ווב Full Stack ומעצב אתרים ותיק עם יותר מ-17 שנות ניסיון. מתמחה בפלטפורמת וורדפרס (WordPress) ובניית אתרי תדמית ומסחר כולל מתן שירותי קידום אתרים ואופטימיזציה למנועי החיפוש (SEO). ניסיון רב עם מערכות ניהול תוכן ואתרי מסחר וחנויות מקוונות. קראו עוד »