מעוניינים לרכוש מחשב נייד אך מתלבטים באיזה מחשב לבחור? הפוסט הבא הולך לעשות לכם סדר בנושא ויסביר לכם איזה פרטים צריך לשים לב ברכישת מחשב נייד.
ישנם לא מעט חברות בתחום שמציעות מחשבים ניידים עם מפרטים שונים. הדבר הנכון יהיה לבחור במחשב שיתאים בדיוק למה שאתם צריכים, לא להוציא כסף מיותר על מחשב עתיר ביצועים שלא לצורך או לחילופין לא לבזבז את כספכם על מחשב חלש ואיטי שלא יהיה מסוגל לבצע את הדברים שאתם צריכים.
ניידות ומשקל
המטרה של מחשב נייד כשמו הוא להיות נייד. לכן השלב הראשוני הוא להחליט באיזה גודל מסך אתם מעוניינים. המחשבים הניידים הנפוצים הם בגודל מסך שנע בין 11.6" ל-15.6" מעבר לגודל הזה (17" ומעלה) מדובר במחשבים ניידים שולחניים (דסקטופ) שהם לרוב כבדים יותר וגדולים יותר וכך גם מסורבלים לנשיאה.
המחשב הנייד הממוצע הוא בגודל 15.6" וכולל מקלדת מלאה כולל לחצי המספרים בצד ימין. ניתן למצוא את כל סוגי המפרטים בגודל מחשב זה. בשנים האחרונות נכנסו יותר מחשבים בגודל מסך 13"-14", קלי משקל שנותנים ביצועים גבוהים ועם זמן סוללה ארוך במיוחד אך מחירם גם בהתאם. מחשבים בגודל הזה יהיו עם מקלדת מלאה אך ללא המספרים בצד ימין.
המשקל של המחשב גם יהווה שיקול בבחירה. מחשבים עם גודל מסך של 15.6" שוקלים לרוב מעל 2 ק"ג. כיום ישנם מחשבים ניידים עם גודל מסך של 13" – 14" השוקלים פחות מ-1.5 ק"ג.
לא אתמקד בטאבלטים בפוסט זה.
מסך ורזולוציה
הרזולוציה המינימלית המומלצת היא FHD שהיא 1920×1080, 1080P. המחשבים הזולים יותר יהיו עם רזולוציית HD שהיא 1366×768, מסכים אלה לא יציגו את הטקסט בצורה חדה ויהיה קשה לעבוד איתם. מומלץ לשדרג ולרכוש מסך FHD, זה יהיה שווה את הכסף.
פרט נוסף, הוא רמת ההשתקפות של המסך וזוויות הצפייה. ישנם מחשבים שקשה לעבוד איתם מול תאורה חזקה ומציגים צבעים שונים מזוויות שונות, לכן חשוב לבדוק זאת.
נמכרים גם מחשבים עם מסך מגע אך אני אישית לא רואה בזה יתרון לכן זהו שיקול שלכם אם אתם באמת מרגישים שיש לכם צורך בזה.
מעבד
ישנם לא מעט מעבדים שהנפוצים ביניהם הם מעבדי אינטל. ממליץ מאוד לקרוא את הפוסט הקודם שלי בנושא בוא הרחבתי וערכתי השוואה בין דגמי המעבדים בסדרת Intel Core.
לאלו המסתפקים בתוכנות האופיס וגלישה באינטרנט מעבד i3 אמור להספיק. לגרפיקה קלה וקצת דברים מעבר, מומלץ לבחור ב-i5 ולביצועים גבוהים במיוחד, עריכות וידיאו וגיימינג הבחירה תהיה במעבד i7.
שימו לב שהמעבדים לניידים של אינטל שונים בביצועם מאלו למחשבים נייחים, האות U מציינת כי מדובר במעבד למחשב נייד וזהו דגם מוחלש של המעבד שנותן יחס טוב בין צריכת הסוללה אל הביצועים, מעבדים המסתיימים בצמד האותיות HQ יעידו על ביצועים גבוהים במיוחד אך צריכת הסוללה שלהם גבוהה יותר.
זיכרון RAM
הזיכרון המינימלי הנפוץ כיום במחשבים ניידים הוא 4GB. מחשבים אולטרה ניידים בעלי מסך 11" יגיעו עם זיכרון של 2GB לרוב מסוג DDR2. אני ממליץ על לפחות 8GB זיכרון מסוג DDR4. וודאו כי למחשב יש אפשרות הרחבה לכרטיס זיכרון נוסף במידת הצורך. אם יש לכם את התקציב המתאים ואתם דורשים יותר ביצועים מומלץ מאוד לרכוש מחשב נייד עם 16GB זיכרון מסוג DDR4 מותקן מראש.
דיסק קשיח או כונן SSD?
ללא היסוס, בחרו במחשב נייד עם כונן SSD! גם בגלל הביצועים הגבוהים, אתם תרגישו הבדל מיידי בפתיחת יישומים והעברת קבצים וגם כי דיסק קשיח רגיש לתזוזות ותלתולים לכן הוא יהיה פחות מתאים לניידות. כונני SSD לרוב יהיו נפוצים בגודל של 256GB או 512GB.
שימו לב שבנפח שהוא 128GB ומטה לרוב לא יהיה מדובר בכונן SSD למרות שהיצרניות או המוכרנים מציגים אותו ככזה. למעשה מדובר בכונן מסוג eMMC שביצועיו נמוכים בהרבה מכונן SSD, כתבתי על כך בפוסט שלי על כונני SSD.
אם בכל זאת החלטתם לבחור בדיסק קשיח, וודאו כי הוא בעל מהירות סיבוב של 7200RPM ומומלץ לפחות בנפח של 1TB שיצדיק את הבחירה בו.
כרטיס מסך
רוב המחשבים הניידים הזולים לא יכללו כרטיס מסך וישתמשו בליבה הגרפית הטמונה במעבד. אם אתם גרפיקאים או גיימרים מומלץ מאוד לוודא כי המחשב כולל כרטיס מסך איכותי לרוב יהיה מדובר ב-Nvidia Geforce.
מקלדת
מחשבים ממותגים שונים באות עם מקלדות שונות. הדרך היחידה לדעת אם המקלדת של המחשב נוחה לכם או לא היא לנסות להקליד באחת מאולמות התצוגה או לקרוא ביקורות על דגם ספציפי.
ישנם מחשבים שבאים עם מקלדות מוארות ויש לזה יתרון במיוחד לאלה שעובדים בשעות הלילה המאוחרות בחשכה.
סוללה
אם ניידות היא דבר חשוב עבורם כך גם זמן הסוללה של המחשב. מחשב ממוצע יחזיק כ-3 שעות ללא חיבור לחשמל אך ישנם מחשבים שיכולים להחזיק עד 13 שעות עבודה ללא חיבור לחשמל. מומלץ מאוד לבדוק לפני הרכישה עד כמה זמן המחשב יכול להחזיק בשימוש, אל תסתמכו רק על הפרטים שנותנים היצרניות, נסו לקרוא ביקורות ולגלות כמה הסוללה מחזיקה בפועל.
חיבורים
וודאו מהם החיבורים שאתם צריכים. רוב המחשבים יגיעו עם לפחות שני חיבורי USB. מומלץ שאחד מהם יהיה בעל חיבור USB3 ו/או USB3.1. ישנם מוזיקאים שיצטרכו חיבור FireWall עבור כרטיסי קול מסוימים אך כיום הוא פחות נפוץ ומחליפו הוא ThunderBolt.
רוב המחשבים יגיעו עם חיבור אוזניות (AUX), חיבור רשת למודם, יציאת VGA או HDMI וחלקם גם כוללים קורא כרטיסי זיכרון מובנה. אם חסר לכם אחד מהחיבורים, אל דאגה, תוכלו לרכוש מתאם דרך USB אבל זה יהיה קצת יותר מסורבל ואם חשוב לכם עדיף שיהיה כלול מובנה במחשב. המחשב אמור לכלול חיבור בלוטות' שהוא חשוב עבור חיבור התקנים שונים.
רוב המחשבים יכללו מצלמת אינטרנט ומיקרופון מובנים. חלקים יכללו גם פיצרים נוספים כמו קורא טביעות אצבע.
כונן אופטי, האם נחוץ?
לפי דעתי אפשר כבר לוותר על הכונן האופטי, זהו לא פרט שאמור להיות רלוונטי לרוב האנשים כיום בבחירת המחשב. בדרך כלל אלו שיש להם כונן כזה מחליטים להשתמש במקום ולהחליפו עבור כונן SSD במחשבים בהם זה אפשרי. רוב העברת המידע בין מחשבים או אנשים נעשית באמצעות כונני אחסון נשלף (Disk On Key) או בצורה מקוונת דרך האינטרנט.
ווינדוס או מאק?
מחשבי מאק (Mac) הם פחות נפוצים ויקרים יותר מאשר מחשבי ווינדוס אך זוהי העדפה אישית, בדיוק כמו ההשוואה בין סמסונג גלקסי אל האייפון של אפל. אני אישית מעדיף לעבוד עם מערכת הפעלה ווינדוס.
מחשב נייד עבור מתכנתים
עבור תיכנות ווב (צד לקוח / צד שרת) אתם יכולים בעיקרון לתכנת בכל מחשב נייד מודרני וזאת בהנחה שמדובר בשפת תיכנות שלא דורשת קימפול ורוב עבודתם היא מול עורך טקסט ותוכנת FTP. מתכנתים כאלה יכולים להסתפק אפילו במעבד i3 וזיכרון 4GB. ישנם מתכנתים שמריצים שרת וירטואלי במחשבם עבור סביבת הפיתוח שלהם לכן עבורם מומלץ לבחור במחשב עם יותר זיכרון ומעבד יותר טוב.
כתיבת תגובה