חברות אחסון אתרים מומלצות בחו"ל – סקירה מלאה על סמך ניסיון קודם

פורסם על ידי

בקטגוריה

רובכם מתלבטים רבות באיזה חברת אחסון אתרים בחו"ל לבחור וגם לא מצליחים להגיע להחלטה כי רוב ההמלצות ברשת של אחרים (בארץ ובחו"ל) לא מבוססת על ביקורת אמיתית, יש להם רק מטרה להפנות אתכם באמצעות קישור השותפים שלהם, זה היה בסדר אם הביקורת הייתה משקפת באמת את השירותים שמציעה כל חברה אבל לא כך הדבר. גם אני עובד עם תוכניות שותפים אך אני נוהג לתת המלצות אמיתיות ולא אמליץ לגולשיי מוצרים או שירותים שאני אישית לא הייתי ממליץ לעצמי. בפוסט זה אתן סקירה מלאה על סמך הניסיון הקודם שלי עם אותם החברות.

למה לבחור בחברות מחו"ל על פני חברות אחסון ישראליות?

המחיר כמובן… ישנו הבדל גדול מאוד במחיר בין שירותי האחסון שנמכרים בישראל לבין אלו שנמכרים בחו"ל. חברות האחסון בחו"ל מציעים מחירים זולים במיוחד. אבל צריכים לדעת איזה חברה לבחור ואיזה חבילה כי ברוב המקרים מחיר זול יגרום לכם להפסד במיוחד אם הבלוג או האתר חשוב לכם.

למה לא לעשות זאת?

בעבר הייתה חשיבות רבה למיקום השרתים. רוב חברת האחסון הישראליות ממקמות את שרתיהם בישראל אבל כיום עם שירותי CDN, זה פחות רלוונטי וניתן לקבל זמן תגובה מהיר גם עם שרתים שלא ממוקמים בישראל.

מבחינת קידום האתר זהו אכן שיקול מרכזי ואני אישית גם חששתי מהעניין מבחינת הקידום בגוגל. האלגוריתם של גוגל הוא לא מדע מדויק כך שתעשו החלטה נבונה ואולי אמיצה לבעלי האתרים עסקיים שרוב הטראפיק שלהם הוא מגוגל.

HostGator

הוסט גאטור היא חברת אחסון ותיקה שהוקמה בשנת 2002 וממוקמת ביוסטון שבטקסס. בשנת 2012 נמכרה החברה ועברה לבעלות של קבוצת EIG. לחברה יש מאות אלפי לקוחות ברחבי העולם ומיליונים של דומיינים שנרשמו אצלהם.

אני עובד איתם כבר מספר שנים עם כמה אתרים ואני יכול לאמר שהשירות שלהם סביר מאוד למחיר וזמינות השרתים גבוהה. החברה מציעה אחסון ותעבורה ללא הגבלה אבל קחו בחשבון שזה בדיוק כמו בחבילות הסלולר, בשימוש הסביר. מעבר לזה, באותיות הקטנות של תנאי החברה יש כמה סעיפים שמאפשרים להם לחסום את חשבונכם במקרה שיש חריגה יוצאת דופן או שימוש בלתי סביר מבחינתם בשירותי האחסון שלהם.

מבחינת תמיכה טכנית, יש להם צ'אט ויחסית ניתן לשוחח עם הנציג ברוב הזמן. בעת דברים פשוטים נציגי התמיכה עוזרים בכל בעיה ופותרים אותה באותו הרגע אולם לאחרונה נתקלתי בכמה נציגים (מהודו, אני מניח) שכותבים באנגלית קלקולת ולוקח להם זמן להבין את מהות הבעיה.

ישנם בעיות שרק המהנדסים שלהם בדרגה מעל יכולים לפתור וקרה שלקח להם כמעט חודש לתקן את הבעיה. לכן קחו בחשבון שאם אין לכם ידע טכני ומסוגלים לאתר את הבעיה ולדווח להם בדיוק, במקרים כאלה לפעמים פשוט תהיו תקועים או תתקלו בקושי מולם ללא יכולת לעשות דבר בנושא.

חסרון נוסף הם גרסת ה-MySQL שלא זוכה לעדכון אצלהם בחלק משרתי האחסון המשותפים שלהם ואין דרך לדעת זאת, זה פשוט מזל אם אתם נופלים על שרת כזה. הם בעיקרון אומרים שהם מעדכנים בהדרגה אבל אל תצפו שזה יקרה מהר.

חבילות ה-Cloud שלהם הרבה יותר מומלצות מאשר חבילות האחסון השיתופי (Shared), תבחינו בהבדל משמעותי בין זמני התגובה של השרת וגם הם יעניקו את התמורה הטובה ביותר למחיר שתשלמו. חבילות האחסון הרגילות מתחילות במחיר של 3.95 דולר. חבילות ה-Cloud מוצעות החל מ-4.99 דולר בחודש. לאתרי וורדפרס יש להם חבילות אחסון יעודיות החל מ-5.95 דולר בחודש.

כמו בחברות אחסון אחרות, התחייבות שנתית תוזיל את מחיר האחסון. דרך הקישור הבא תוכלו לקבל עד 60% הנחה על חבילות האחסון שלהם או חודש ראשון בסנט אחד בלבד בקישור הזה

GreenGeeks

גרין גיקס, כשמה, משווקת את עצמה כחברת האחסון הירוקה והמובילה בחסכון באנרגיה. החברה ממוקמת בקליפורניה והוקמה בשנת 2008. חוות השרתים של החברה מופעלת על ידי אנרגיית רוח, אולי זה לא פרט משמעותי לכולם אבל בהחלט דבר שצריך לציין לאלו שכן חשוב להם התייעלות אנרגטית ושמירה על הסביבה של תאגידים וחברות גדולות.

מהתמיכה הטכנית שלהם התרשמתי לטובה. המענה בצ'אט היה מהיר ונראה שהנציגים שם הם לא ממדינת עולם שלישי, כולם כתוב בצורה רהוטה ומקצועית. זה פרט שאהבתי. כך גם התמיכה שלהם דרך הדוא"ל נותנת הרגשה של חברה קטנה שתומכת בכל לקוח ולקוח למרות שיש להם לא מעט לקוחות (כ-30 אלף) ומאות אלפי אתרים שמאוחסנים אצלהם, על פי אתר האינטרנט שלהם.

בגרין גיקס זמן התגובה הממוצע של השרת היה איטי יותר בכ-0.461 שניות מאשר בשרתי Cloud של HostGator. שימו לב שההשוואה שלי היא אל האחסון בענן שמציעים HostGator ולא אל האחסון השיתופי שלהם. בהשוואה אל האחסון המשותף של HostGator, דווקא GreenGeeks היא זו שמובילה עם זמן תגובה מהיר יותר של כ-0.246 שניות.

המחיר הוא רק 3.95 דולר בחודש דרך הקישור הזה עבור חבילת אחסון בסיסית ללא הגבלה ושימו לב שמאפשרת גם לאחסן דומיינים ללא הגבלה זאת אומרת שאתם יכולים לאחסן כמה אתרים שאתם רוצים ושוב ברמת הסביר כי אם לא חשבונכם עלול להחסם, קחו את זה בחשבון. מדובר באחסון שיתופי אבל יש להם גם שרתים יעודיים ואף חבילות אחסון יעודיות עבור וורדפרס. חבילת האחסון שלהם כוללת רישום דומיין לכל החיים (ימשיך להתחדש כל עוד תמשיכו לאחסן אצלהם).

BlueHost

בלו הוסט הוקמה בשנת 2003. בשנת 2010 נרכשה על ידי קבוצת EIG, כן, אותה הקבוצה שרכשה את חברת HostGator. החברה מחזיקה בחוות שרתים גדולה ביוטה שבארה"ב.

למרות ששני החברות BlueHost ו-HostGator נרכשו ונמצאות בבעלותה של קבוצת EIG הם פועלות על צוותי ניהול שונים וכך גם לגבי נציגי התמיכה. מהניסיון עבודה שלי איתם, מאוד התרשמתי מנציגי התמיכה הטכנית ושירותי האחסון שלהם. גם כאן לא חוויתי נציגים ממדינת עולם שלישית כמו ב-HostGator.

חבילות האחסון השיתופיות שלהם מתחילות ב-3.95 דולר לחודש וכוללות גם אחסון ללא הגבלה אבל מבדיקה שערכתי נראה שזמן התגובה של השרתים הייתה איטית משמעותית מ-HostGator וזהו החסרון אצלהם. המחיר גם לא אטרקטיבי כל כך בהשוואה לחברות אחסון אחרות.

אבל אם מדברים על שירותי האחסון בענן שלהם אז הדעה שלי לגמרי שונה. הם לאחרונה חידשו את שרתי האחסון וזמן התגובה מהיר להפליא. באמצעות הקישור הזה תוכלו לרכוש חבילת אחסון בענן החל מ-5.95 דולר לחודש.

היתרון שיש לבלו הוסט על פני חברות אחסון אחרות הוא מבחינת האבטחה. נראה שיש להם כלי אבטחה והגנה מפני ספאם. שירות האחסון שלהם מומלץ על ידי וורדפרס רשמית.

DreamHost

דרים הוסט היא מבין חברות האחסון הוותיקות שקיימת משנת 1996 וממוקמת בלוס אנג'לס. גם דרים הוסט נבחרה רשמית על ידי וורדפרס כאחת מחברות האחסון המומלצות.

ל-DreamHost מעל 400,000 לקוחות פעילים ומאחסנת מעל 1.5 מיליון אתרים בשרתיה. אחד היתרונות הגדולים של שירותי האחסון שלהם היא הזמינות הגבוהה שלהם הם גם מתחייבים לפצות במקרה של אי זמינות. גם זמן התגובה של השרת הוא מהיר במיוחד.

התמיכה הטכנית שלהם גם טובה ואפשר לשוחח איתם באמצעות צאט עם נציג תמיכה עם תגובה מהירה יחסית. אין להם תמיכה טלפונית כלל אך זה בכל זאת לא רלוונטי לרוב משתמשי השירות מישראל ואם התמיכה המקוונת טובה אז למה צריך טלפונית.

החסרון או יותר נכון השיקול המשמעותי הוא המחיר אבל תקבלו שירות אחסון טוב בתמורה. מחירי חבילות האחסון השיתופי שלהם מתחילים החל מ-9.95 דולר לחודש בהתחייבות לשנה והחל מ-16.95 דולר לאחסון הענן המותאם עבור וורדפרס, מחיר גבוהה יחסית ביחס לחברות אחסון אחרות בחו"ל. דבר נוסף הוא שפאנל הניהול הוא לא cPanel וכזה שנבנה על ידי החברה.

SiteGround

סייט גראונד הוקמה בשנת 2004 ומשרדיה הראשיים נמצאים בבולגריה עם יותר מ-400 עובדים. לחברה יש חוות שרתים ב-5 ארצות: ארה"ב, הולנד, אנגליה, איטליה וסינגפור.

SiteGround משתמשת ב-כונני SSD עבור שרתיה. הזמינות של השרתים שלהם היא גבוהה וגם זמן טעינת העמוד עם זמן טעינה ממוצע של 0.542 שניות. יתרון נוסף הוא שכל חבילות האחסון שלהם מותאמות לוורדפרס עם גישה אל SuperCahcer, שירות המטמון שהם מציעים עבור וורדפרס שמשפר משמעותית את מהירות הטעינה של האתר. בנוסף ישנם גם יישומי אבטחה שונים עבור האחסון שלכם שיגנו על אתרכם מפני ניסיונות תקיפה וספאם.

גם התמיכה שלהם מעולה. יש להם צאט עם נציגי תמיכה מעולים וסבלניים עם שקיפות מלאה עם מי משוחחים ולא מדובר בנציגים ממדינת עולם שלישית. למצטרפים חדשים הם מציעים מעבר חינם של האתר משירות האחסון הקודם שלכם.

המחיר שהם מציעים הוא נמוך במיוחד לשירות שהם נותנים ומתחיל ב-3.95 דולר לחודש עבור חבילת אחסון שיתופי. שימו לב שהם גובים דמי התקנה בסך 14.95 דולר אם אתם בוחרים במסלול החודשי, לכן לא מומלץ לעשות זאת. חסרון נוסף ב-SiteGround הוא שהאחסון והתעבורה כוללים מגבלה ואם אתם עוברים את המכסה של אחד מהם תחויבו לשלם אחרת חשבונכם יוגבל או ייחסם. כדאי מאוד לשים לב לפרט הזה. מנפח האחסון ככל הנראה לא תחרגו (10 ג'יגה במסלול הבסיסי שלהם) אבל בתעבורה צריך לעשות שיקול נכון ולהעריך נכון את כמות הגולשים והתעבורה הצפויה באתר שלכם.

חברות אחסון פחות מומלצות

יש לי גם ניסיון לא טוב עם כמה חברות אחסון. במהלך עבודתי יצא לי לעבוד עם שרתים של לקוח אצל Godaddy, כן כן ענקית הדומיינים. אולי הם זולים בדומיינים אבל באחסון הממשק שלהם מיושן ואיטי להפליא. כלל לא נוח, לפחות עד לפעם האחרונה בה יצא לי לעבוד איתם. גם התמיכה שלהם הייתה איטית מאוד.

חברה נוספת היא Byet Host שפועלת על כמה דומיינים שונים ומוזרים ולא ברור איזה בהם שייך לה ומי הם. ישנם לקוחות שהתפתו משום מה ורכשו חבילת אחסון "בגרושים" אבל הזמינות והאיטיות לא שווים את זה. מעבר לזה שהחברה שולחת הודעות דוא"ל בתפוצה נרחבת וכל ניסיונותיי להסיר את עצמי מרשימת התפוצה הנוראית שלהם לקו באי הצלחה. זה דבר שמכעיס ובאמת לא אהוב עלי.

לסיכום – מהי חברת האחסון הטובה ביותר?

בדיוק כמו בכל דבר אין תשובה חד משמעית. יש חברות שהייתי יכול לאמר לכם לא להתקרב אבל מבין החברות שהמלצתי מתחילת הפוסט, לכל אחד יש את היתרון או החסרון בהתאם לדרישות הספציפיות שלכם. יש כאלה שיכולים לחוות סיוט בחברה אחת ויש כאלה שיכולים להיות לקוחות מרוצים שנים רבות. לפעמים זה עניין של מזל ולפעמים זה תלוי גם בכם ובדרך בה אתם מסוגלים להבין את מהות הבעיה והפתרון הדרוש לה.

נראה שחבילת האחסון בענן של HostGator מציעה את התמורה המשתלמת מבחינת מחיר, זמינות, זמן תגובה של השרת, אחסון ותעבורה ללא הגבלה (בגדר הסביר), דומיין חינם, ממשק ניהול cPanel ועוד. בתמיכה קצת פחות מחברות אחרות אבל עדיין מספקת כשצריך, לפחות מבחינתי.

אם אתם בוחרים באחסון שיתופי אמליץ על GreenGeeks שמציעים שירות מעולה ומחיר מצויין. זמן התגובה של השרתים שלהם גם מהיר במיוחד.

אם יש לכם שאלות ספציפיות אתם מוזמנים להגיב ולשאול אותי.

נכתב על ידי:

יוסי אהרון

יוסי אהרון


2 תגובות על “חברות אחסון אתרים מומלצות בחו"ל – סקירה מלאה על סמך ניסיון קודם”

  1. תמונת פרופיל של אייל מגיב
    אייל מגיב

    פוסט מקיף יוסי
    אבל אני חולק איתך, ואתרים ישראלים מוטב שיאוחסנו בשרתים בארץ
    יש כמה סיבות לזה, אחד תמיכה בעברית, שתיים מהירות שרת בארץ (רוב הטראפיק מכאן), 3 אתה לא יודע איזה אתרים מאוכסנים איתך בשרת משותף בחו"ל(seo). נכון שחברות שציינת מציעות חבילות זולות, אבל מחיר זה לא הכול….

    1. תמונת פרופיל של יוסי אהרון
      יוסי אהרון

      שלום אייל,
      מהסיבה הראשונה אני חושב שאדם בעל ידע טכני וניסיון בתחום אינו צריך תמיכה בעברית. הסיבה השנייה, כפי שציינתי זאת בפוסט, אתרים רבים עושים שימוש ב-CDN כיום וגם הבדל מהירות טעינת האתר הוא זניח אז זה גורם פחות משמעותי מבעבר. והסיבה השלישית, גם באחסון שיתופי בארץ אתה לא יודע איזה אתרים מאוחסנים איתך בשרת השיתופי. אף חברה לא תתן לך מפת שקיפות של האתרים האחרים כך שאני לא רואה הבדל מהסיבה הזאת.

      אכן מחיר זה לא הכל וציינתי זאת בפוסט אבל שים לב שהמלצתי על שירות הענן של HostGator, לא מדובר באחסון שיתופי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


דילוג לתוכן