החלטתם לקנות או לשדרג את המחשב שלכם אך לא יודעים איזה מפרט יתאים עבור הדרישות שלכם? במדריך זה שכתבתי תוכלו לדעת מהו מפרט המחשב הטוב ביותר עבורכם!
לאחר תחילתה של מגפת הקורונה, רכישות המחשבים האישיים עלו גם על ידי אנשים העובדים מהבית וגם על ידי הדור הצעיר שנאלצים ללמוד בצורה מקוונת מהבית במקום ללכת לבית הספר. לכל אחד יש את הדרישות הספציפיות למחשב המתאים בדיוק לשימושיו לכן יהיה מומלץ לרכוש מחשב בו רכיביו מותאמים אישית לשימוש הצפוי שלכם בו ולביצועים הנדרשים, כך תוכלו לבחור במחשב בתקציב הנכון עבורכם ולהימנע מהוצאה מיותרת.
מכיוון שבמחשב יש מספר רכיבים המשפיעים על ביצועיו אז לכן לא יהיה נכון להשוות בין רכיב אחד לאחר אלא להתייחס לכלל הרכיבים כמערכת אחת וכך בעצם אנו נרכיב את מפרט המחשב שיהיה מתאים לשימושים שלנו בו. מהמעבד, לוח האם, כרטיס המסך, המארז, קירור, כל אחד מרכיבים אלו יכולים להשפיע על ביצועיו. ואפילו המסך או המקלדת עצמם, אם זמן התגובה שלהם יהיה איטי ולא מספק (עבור גיימינג לדוגמה) אז הפסדנו את היתרון של המערכת העוצמתית בה בחרנו.
אז יש כאלו שיאמרו, נלך לחנות ונבחר במפרט המחשב היקר ביותר שהם מציעים. גם אם התקציב שלכם לא מוגבל, מעבר לזה שזה לא יהיה יעיל לקנות משהו שלא מתאים לכם, גם אם תשקיעו סכום מופרז, זה עדיין לא אומר שתקבלו את המפרט המחשב הנכון עבורכם. עדיין ישנם לא מעט פרמטרים אותם אנו צריכים לבחון בעת בחירת רכיבי המחשב כמו תאימות בין רכיבים, תאימות לתוכנות, חיבורים נדרשים בלוח האם והמארז, גודל המארז, רמת הרעש, צריכת החשמל של המחשב ועוד.
החלטתי לכתוב מדריך זה לאחר פניות רבות שאני מקבל מגולשים שמתלבטים באיזה מפרט מחשב לבחור לפני הרכישה. ריכזתי במדריך זה את כל מה שצריך לדעת בשביל לבחור את רכיבי המחשב הנכונים לשימוש שלכם. יש לציין כי איני לוקח אחריות על כל החלטה שמתקבלת על ידכם וכל המלצה כאן תהיה לשיקולכם ובאחריותכם.
המדריך מעודכן לשנת 2024 וממשיך להתעדכן
מחשב נייח או מחשב נייד? (או אפילו טאבלט?)
ההחלטה הראשונית בקניית מחשב היא האם לרכוש מחשב נייח או נייד ודבר זה תלוי בשימוש שלכם במחשב והאם דרושה לכם הניידות.
בעבר הפער היה גדול עקב המחיר הגבוה של מחשב נייד והביצועים הנמוכים לעומת מחשב נייח. כיום הפער קטן מכיוון שיש מחשבים ניידים עוצמתיים במחירים טובים יחסית אך עדיין מחשב נייד עוצמתי הולך לעלות הרבה יותר ממחשב נייח בעל אותם הביצועים, קחו זאת בחשבון.
השיקולים העיקריים עבורכם יהיו נוחות וניידות. האם אתם עובדים לרוב מהבית או צריכים לקחת את המחשב איתכם לכל מקום? מחשב נייד מאפשר עבודה מכל מקום בין אם זה בבית קפה או במיטה שלכם. הסוללות של מחשבים ניידים היום יכולות להספיק ל-14 שעות שימוש ואף יותר. טאבלט נוח בניידות אף יותר אך אינו כולל מקלדת פיזית ועכבר ולא מתאים לכלל השימושים.
שיקולים נוספים שאוכל להעלות הם העמידות לשנים הבאות, מחשב נייח לרוב יחזיק זמן רב יותר מאשר מחשב נייד בו הסוללה מורידה מביצועיה במשך הזמן, בדיוק כמו בסמארטפונים. גם מחשב נייח קל מאוד לשדרוג והחלפת כל רכיב בו בעוד מחשב נייד מוגבל ומאפשר רק החלפת כונן קשיח או הוספת כרטיס זיכרון RAM. בטאבלט לא ניתן לשדרג שום רכיב חומרה.
אם החלטתם ללכת על מחשב נייד, עיינו במדריך לבחירת מחשב נייד שפירסמתי בעבר.
במידה ונראה לכם שטאבלט יתאים לשימושכם, אמליץ לבחור ב-iPad של אפל, ב-Galaxy Tab של סמסונג או ב-פד של שיאומי. אל תתפתו לקנות טאבלטים זולים שלרוב לא יהיו אמינים, איטיים ובעלי מערכת הפעלה שלא תזכה לעדכונים כך שגם הם לא יהיו מאובטחים. למידע נוסף, ראו את המדריך לקניית טאבלט שכתבתי באתר.
אם אתם מעוניינים במחשב נייח, כזה שיהיה קבוע על שולחנכם אז המשיכו בקריאת מדריך זה.
רכיבי המחשב
במדריך זה אסקור את כלל רכיבי המחשב ואדריך אתכם כיצד לבחור במחשב הנכון עבורכם בהתאם לשימוש שלכם בו.
מעבד
המעבד הוא המוח של המחשב. מעבדי אינטל (Intel) הם המעבדים הנמכרים ביותר עם נתח שוק מכובד ואף מרכז הפיתוח שלהם נמצא בישראל.
ישנם סדרות ודגמי מעבדים רבים לכל חברה והנפוצה שבהם היא סדרת Core של אינטל הכוללת את מעבדי i7, i5, i3 ו-i9. לאינטל יש גם את פנטיום וסלרון שהם מעבדים זולים המתאימים לשימושים בסיסיים. ראו את הפוסט שלי בו ערכתי סקירה מקיפה לדור ה-12 של מעבדי אינטל.
בבחירת מעבד אנו נבדוק מספר פרמטרים ותכונות בהם מספר הליבות, תדר העבודה, אפשרות להמהרה, ריבוי נימים, מעבד גרפי מובנה וכו'.
מעבדי אינטל בדור ה-14 החדש אשר הושקו לאחרונה מציעים שיפור משמעותי במהירות לעומת קודמם ואמליץ מאוד לבחור בהם. דגם המעבד הנחשק כרגע הוא מעבד אינטל i5 14600K המציע 14 ליבות (6 ליבות ביצועים + 8 ליבות יעילות) בתדר עבודה של 3.50 GHz וטורבו מקסימלי של 5.10 GHz וכולל מעבד גרפי מובנה UHD Graphics 770.
AMD היא חברה אמריקאית המתחרה לאינטל וגם לה יש סדרת מעבדים מקבילה בשם Ryzen והיא כוללת את Ryzen 3, Ryzen 5 ו-Ryzen 7. המעבד הפופולארי והנפוץ של החברה כעת הוא 5600G הכולל ליבה גרפית מובנית במעבד.
קירור למעבד
מעבדים הם היחידה המבצעת את החישובים של המחשב, אמנם במעבד אין חלקים נעים אך כאשר הוא עובד הוא יוצר חום וצריך לקרר אותו. חלק מהמעבדים מגיעים בתצורה עם מאוורר בקופסה וחלקם דורשים קנייה של מאוורר קירור בנפרד. לרוב יהיה מומלץ לרכוש קירור בנפרד שיהיה איכותי יותר וישמור על המעבד לאורך זמן.
ישנם שני סוגי קירור: קירור אוויר המורכב ממאוורר עם צלעות קירור ממתכת וקירור מים שהוא גם פועל עם צלעות קירור הזורמים מים בתוכם. קירור המים יהיה יקר משמעותית מקירור האוויר והוא יהיה מומלץ למעבדים חזקים הדורשים קירור חזק יותר.
שימו לב שהקירור יתאים לתושבת המעבד שברשותכם. חשוב מאוד שתהיה התאמה למרות שלרוב יצרני הקירור למעבד מצרפים מתאמים עבור תושבות של מעבדים שונים.
לוח אם
לוח האם הוא הלב של המחשב, הרכיב שמחבר בין כלל רכיבי המחשב ועליו יושב המעבד. יש חשיבות רבה בבחירת לוח אם תואם לדגם המעבד שברשותכם ולתאימות לרכיבים האחרים שיתחברו אליו. גם אם חשובים לכם סוגי החיבורים והכניסות שהלוח מציע, כרטיס הקול שהוא כולל, מספר יציאות ה-USB הקדמיות והאחוריות ועוד.
כיום ישנם לוחות המציעים גם תמיכה מובנית ב-WiFi ובלוטות', אם תכונות אלה חשובים עבורכם, אמליץ לבחור בלוח הכולל זאת בצורה מובנית מאשר לרכוש בהמשך מודולים בנפרד שייעלו יותר כסף. בחירת לוח האם תיעשה בשיקול נבון של תאימות, ביצועים ומחיר וגם בהתאם לסוג השימוש של המשתמש.
לפני שתחליטו באיזה לוח אם לבחור, בחרו במעבד שיתאים לכם, זהו יהיה השלב הראשון ולאחר מכן ניתן יהיה להתאים עבורו את הלוח בהתאם. עבור מעבדי אינטל מהדורות האחרונים, לוח האם צריך להיות עם תושבת LGA1700.
ראו את הסקירה שלי עם השוואה בין לוחות האם עם ערכת השבבים החדשה של אינטל למעבדי אלדר לייק בדור ה-12 שלה.
למידע נוסף על בחירת לוח אם, ראו את המדריך שכתבתי כיצד לבחור לוח אם למחשב
זיכרון RAM
זיכרון RAM משמש לאחסון הנתונים הנמצאים בשימוש הנתון במחשב בניגוד לכונן קשיח בו מאוחסנים הקבצים לטווח הארוך. לזיכרון זה יש חשיבות רבה למהירות המחשב ומהירות טעינת ופעולת היישומים, התוכנות והמשחקים בהם אתם משתמשים.
הזיכרון הנפוץ ביותר כיום ה-DDR4 אך כיום יש כרטיסי זיכרון מהירים של DDR5 המציעים מהירות כפולה מזו הקודמת אך כעת הם עדיין יקרים מאוד ביחס לקודמם. ישנם גם מהירויות שונות לכל כרטיס זיכרון והמהירות המומלצת לזכרונות DDR4 היא 3200Mhz. ראו את הפוסט שלי האם לבחור בלוח אם וזכרונות DDR4 או DDR5? בו השוואתי בין שניהם.
8GB זה זיכרון ה-RAM המינימלי המומלץ לכל מחשב כיום ויתאים לרוב סוגי השימושים הבסיסיים ואף קצת מעבר לכך, לדוגמה, אפילו אם תפתחו עשרות כרטיסיות בדפדפן, תערכו מסמך וורד ותאזינו למוזיקה במקביל, לא תחוו האטה כלשהיא בשימוש במחשב.
16GB יהיה מומלץ לשימושים קצת יותר מתקדמים כגון עריכות וידיאו קלות, גיימינג קל וכל השימושים הבסיסיים האחרים. לעורכי וידיאו וגיימינג כבד מומלץ כבר לבחור בזיכרון 32GB לפחות ואף 64GB אם יש לכם את התקציב. וכן, אני יכול לאמר לכם בוודאות שלזיכרון ה-RAM יש השפעה משמעותית בקיצור זמן הרינדור של תוכנות עריכת וידיאו מקצועיות.
כרטיס מסך
כרטיס המסך כולל את המעבד הגרפי העושה את עיבוד הנתונים עבור התצוגה. למשתמשים בסיסיים ניתן להסתפק בכרטיס המסך המובנה במעבד (במידה והדגם כולל זאת).
כרטיס המסך הבסיסי המומלץ עבור גיימינג בינוני ועריכת וידיאו הוא Nvidia Geforce RTX 4070. אם יש לכם תקציב גבוה יותר אז כמובן שיש כרטיסי מסך טובים ועוצמתיים יותר אבל זה המינימלי עבור גיימינג בינוני ועריכת וידיאו.
למשתמשי גיימינג ועורכי וידיאו חובה לכלול כרטיס מסך איכותי שיספק את הביצועים הדרושים. אחד מכרטיסי המסך הטובים והיקרים ביותר כעת הוא Nvidia Geforce RTX 4090, מגיע עם 24GB זיכרון VRAM. כרטיס זה מתאים לגיימינג כבד ועריכות וידיאו ברזולוציה של 8K.
למידע נוסף על בחירת כרטיס מסך, ראו עמוד כיצד לבחור כרטיס מסך למחשב
כונן אחסון
זהו הכונן בו מאוחסנים הקבצים של מערכת ההפעלה, התוכנות, המשחקים יחד עם התמונות, הסרטונים, השירים, המסמכים והקבצים האחרים שלנו. ישנם כמה סוגי כוננים שהנפוצים ביניהם הם דיסק קשיח (HDD), כונן SSD בחיבור SATA וכונן SSD בחיבור החדיש NVMe המהיר פי כמה וכמה משני הכוננים האחרים. ראו את הפוסט שלי על יתרונות וחסרונות כונן ה-SSD לעומת הדיסק הקשיח
אמליץ לכם לבחור בכונן SSD בנפח מספק עבור מערכת ההפעלה והתוכנות שלכם ובנוסף גם בכונן דיסק קשיח HDD עבור אחסון התוכן שלכם במיוחד אם אתם עורכי וידיאו, זה דבר חובה עבורכם.
ספק כוח
ספק הכוח הוא היחידה המספקת חשמל ללוח האם ולשאר רכיבי המחשב. הספק למעשה ממיר את המתח לכל רכיב ורכיב בהתאם למתח הדרוש עבורו.
התאמת הספק נעשית על ידי חישוב הכוח הדרוש לכלל רכיבי המחשב. ספק של 450/500W אמור להספיק למחשב בסיסי אך למחשב עריכת וידיאו או גיימינג עם כרטיס מסך עוצמתי יהיה מומלץ לבחור בספק של 650/700W לפחות.
יש חשיבות רבה בבחירת מותג איכותי לספק המחשב אשר יבטיח שיחזיק לזמן שימוש ארוך ויספק חשמל באופן תקין לרכיבי המחשב כנדרש. מומלץ לבחור בספק כוח בעל נצילות גבוהה שיבטיח ניצול חשמל יעיל לרכיבי המחשב וגם יחסוך לכם בחשמל במיוחד אם מחשבכם דולק למשך כל היום.
ספק כוח בסיסי מומלץ למחשב עם מעבד פנטיום, סלרון או i3 עם ליבה גרפית מובנית יהיה ספק איכותי של 450W לפחות. עבור מחשב ביניים עם כרטיס מסך יהיה מומלץ לבחור בלפחות 550W ועבור מחשב גיימינג עם מעבד i5 או i7 המאפשר המהרה עם כרטיס מסך עוצמתי יהיה מומלץ לבחור בספק עם הספק של לפחות 750W.
כדי להתייעל ולא להשקיע מעבר לנדרש מומלץ לחשב את ההספק הנדרש ולראות איזה ספק יתאים, לא רק על פי רכיבי המחשב אלא גם על ידי סוג השימוש בו.
תכונה נוספת היא האם ספק הכוח הוא מודולארי ומאפשר בחירת הכבלים הדרושים בלבד עבור המחשב ובכך לחסוך במקום במארז ולאפשר זרימת אוויר יעילה יותר. ספק חצי מודולארי כולל בדרך כלל שני כבלים ללוח האם ולמעבד שהם לרוב קבועים בכל מחשב.
רבים תוהים לגבי היתרון של ספק מודולארי מלא במקרה זה ואכן יש לו יתרון במקרה והספק התקלקל ותרצו להחליף ספק זהה, לא תצטרכו לנתק ולחווט מחדש את כלל הכבלים המחוברים אלא רק לנתק מהספק ולהחליף אותו בספק אחר. יתרון אפשרי נוסף שספק מודולארי מאפשר הוא התקנה נוחה יותר כאשר אפשר להכניס את ספק הכוח ביתר נוחות למארז.
מארז
המארז הוא הקופסה בו מורכבים כל רכיבי המחשב. יש מארזים בגדלים שונים בהתאם לגודל לוח האם. יש חשיבות רבה לזרימת האוויר במארז ולכמות המאווררים שהוא מכיל ומיקומם.
מארזים הפתוחים חזיתית מציעים את הקירור הטוב ביותר לפנים המארז ומאפשרים כניסת אוויר קר לתוכו ולזרימת אוויר איכותית המפחיתה משמעותית את הטמפרטורה בתוך המארז בהשוואה למארז שהוא סגור.
אני אישית בחרתי במארז NX260 של אנטק עם חזית פתוחה המאפשר זרימת אוויר יעילה יותר ונוטה לטמפרטורות נמוכות יותר בפנים המארז. ראו את הסקירה המקיפה שלי לפרטים נוספים.
בעבר היו נפוצים מארזים שקטים ואטומים המפחיתים את עוצמת הרעש של המאווררים והדיסק הקשיח, מארזים שקטים אלו התאימו לרוב למוזיקאים ואנשי סאונד המחפשים מארז שקט שישתיק את רעש המאווררים באולפן ההקלטות. מארזים מסוג זה כבר לא נפוצים כיום מכמה סיבות. החיסרון שבהם הוא שאין אוורור מספק, במיוחד למעבדים העוצמתיים של היום והסיבה השנייה היא שהיום עם כונני ה-SSD אין את הרעשים מהדיסק הקשיח. אז רמת הרעש נובעת בעיקר מהמאווררים של המארז ומשאבת המים של הקירור, אם קיימת. לכן אמליץ להתמקד בבחירת קירור יחד עם מאווררים איכותיים ושקטים.
מעבר לכך מארזים כוללים נורות לד, יציאות וחיבורים שונים כמו כניסות USB ואודיו קדמיות, מקום לכוננים ועוד. כיום רוב המארזים החדשים כבר לא כוללים אפשרות לכונן אופטי מכיוון שהוא כבר לא נפוץ בשימוש ולדעתי אין צורך באחד כזה.
ישנם מגוון מארזי מחשב המתחילים במחיר של כ-200 ש"ח ויכולים להגיע גם ל-1,000 ש"ח ויותר למארזים יוקרתיים.
מערכת הפעלה
מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר היא ווינדוס (Windows) שיצאה לאחרונה בגירסה 11 החדשה. יש שני גירסאות עיקריות: Windows 11 Home שהיא הגירסה הביתית ו-Windows 11 Pro המיועדת למשתמשים מתקדמים, בעיקר לעסקים קטנים ובינוניים וכוללת כמה תכונות מתקדמות יותר.
לרוב המשתמשים מערכת ההפעלה Windows 11 Home תהיה הבחירה המומלצת. אמליץ לרכוש עותק מקורי וחוקי של ווינדוס ולא להתפתות לקנות רישיונות זולים באינטרנט.
מסך
מסכי המחשב מגיעים בגדלים שונים ומתחילים כיום ולרוב מתחילים בגודל של 22 אינץ'. ישנם כיום גם מסכים מקומרים וגדולים המתאימים במיוחד לגרפיקאים וגיימרים. הכל בהתאם לתקציב שלכם.
רבים לא יודעים כי גם המסך יכול להיות רכיב קריטי כחלק ממפרט המחשב ויכול להשפיע על ביצועיו. אם לדוגמה מישהו ירצה לבנות מחשב גיימינג עם מעבד וכרטיס מסך עוצמתיים אך יבחר במסך זול עם קצב רענון נמוך אז הוא לא הוא עשה בזה שום דבר.
אם אתם מחפשים מסך איכותי במחיר טוב אז אמליץ על מסך המחשב Samsung Essential S3 S31C של סמסונג בגודל 24 אינץ' שכולל 3 שנות אחריות יבואן רשמי. ישנו גם דגם נוסף של המסך בגודל של 27 אינץ'.
מסך גיימינג מתאפיין בקצב רענון מהיר במיוחד. אם אתם מחפשים מסך איכותי כזה במחיר ביניים אמליץ לבחור ב-LG UltraGear 32GP750-B QHD עם רזולוציה גבוהה וקצב רענון גבוה.
מקלדת ועכבר
ישנם לא מעט מקלדות ועכברים וזה בחירה אישית שלכם על פי מה שנוח לכם. אמליץ לבחור במקלדת ועכבר אלחוטיים של חברה ידועה. לי יש סט מקלדת ועכבר של חברת מיקרוסופט שאני מאוד מרוצה ממנו וגם נמכר במחיר אטרקטיבי.
יש גם מקלדות ועכברים המיועדים עבור גיימינג וכוללים תאורת RGB מובנית כמו הדגם הפופולארי Logitech G915 LightSpeed שזכה להרבה ביקורות טובות מגיימרים וכולל עקבה מאוד נמוכה של אלפית השנייה. עכבר גיימינג מומלץ הוא Logitech PRO X Superlight הכולל גם הוא את טכנולוגיית LightSpeed של Logitech לעכבה נמוכה.
רמקולים
רמקולים דרושים לכל מחשב נייח. גם אם המסך שלכם כולל רמקולים מובנים, לא יהיה מומלץ להשתמש בהם כי הסאונד לרוב ישמע גרוע לכן אמליץ לרכוש זוג רמקולים כמו לדוגמה הרמקולים האלה של חברת לוג'יטק.
אם אתם מחפשים מערכת רמקולים עם סאונד טוב שכוללת זוג רמקולים וסאבוופר אז אמליץ על Logitech Z313 2.1.
מערכת רמקולים יקרה ואיכותית יותר היא Logitech Bluetooth Z407 שכוללת סאבוופר, זוג רמקולים וגם שלט לשליטה בעוצמת הווליום אלחוטי. ניתן להתחבר למערכת באמצעות בלוטות' שזה יתרון ומאפשר לוותר על חיבור כבל למחשב וגם לחבר את הסמארטפון בצורה קלה ונוחה.
מצלמת רשת
אם אתם מחפשים מצלמת רשת איכותית אז אמליץ מאוד על PowerConf C200 של חברת אנקר (Anker). המצלמה מצלמת ברזולוציה של 2K כולל תאורה, מיקרופון ותריס פנימי לפרטיות מובנים במצלמה.
המצלמה מתחברת למחשב באמצעות חיבור USB. נמכרת בארץ במעל 500 ש"ח וניתן להזמין אותה מאליאקספרס כעת במחיר של פחות מ-200 ש"ח כולל משלוח חינם לישראל. מהרו להזמין!
למידע נוסף, ראו עמוד כיצד לבחור מצלמת רשת
האם כדאי לקנות מחשב מותג או מחשב בהרכבה מותאמת אישית?
מחשבי מותג מוצעים על ידי החברות הגדולות ומגיעים עם מפרט קבוע ומוכן, המארז כבר כולל בתוכו את כלל הרכיבים לעומת מחשב המורכב בהתאמה אישית ובו ניתן לבחור כל אחד מהרכיבים בו. אולי אפשר להשוות את זה אל בגדים, בין לקנות בגדים בחנות לבין ללכת לתופר או תופרת ולהזמין פריט לבוש מותאם אישית.
החיסרון במחשבי מותג הוא תג המחיר הגבוה אך אם יש לכם את התקציב ולא אכפת לכם לשלם סכום נכבד כדי לקבל את המחשב מהר ומוכן לעבודה (או לגיימינג) אז זה יהיה פתרון קל ומהיר עבורכם. תוכלו למצוא מגוון מחשבי מותג של אסוס, לנובו או HP, כל הנותר לכם לעשות לאחר הרכישה הוא לחבר את המחשב למסך ולהנות ממנו.
אם אין לכם את התקציב למחשב מותג ו/או תרצו להתאים את כל אחד מרכיבי המחשב שיתאים במיוחד עבורכם אז המשיכו לקרוא את המדריך וראו את מפרטי המחשב עליהם המלצתי.
מפרטי מחשב מומלצים לשנת 2024
הכנתי שלושה מפרטי מחשב מומלצים שיתאימו לסוגים שונים של משתמשים על פי הדרישות וסוג השימוש שלהם במחשב. שימו לב שבחרתי בלוח וזכרונות DDR4 מכיוון שבהשוואה ל-DDR5 ולביצועים ביניהם אין הצדקה לשלם מחיר כפול בשלב זה.
כמו כן בחרתי במעבדים הכוללים ליבה גרפית מובנית, זה תמיד שימושי לכל מקרה בו הכרטיס מסך לא עובד ובנוסף לעריכות וידיאו נעשה שימוש בליבה הגרפית במעבד בנוסף לכרטיס המסך אז יש לכך יתרון בביצועים.
במחשב הבסיסי אפשר להסתפק בכרטיס המסך המובנה במעבד עבור שימושים בסיסיים. לא בחרתי את המפרט הזול ביותר אלא השמיש ביותר שייתן תמורה טובה למחיר ולביצועים שיספק גם בשנים הבאות עבור שימושים בסיסיים אלו.
במחשב הביניים בחרתי בכרטיס מסך ספציפי שיתאים לשימוש מקצועי בינוני לאלה שאין להם את התקציב לרכוש מחשב עוצמתי. זה אמור לספק לרוב השימושים הדורשים כוח עיבוד בינוני כולל עריכות וידיאו בתוכנות כמו פרימייר פרו, תוכנות סאונד כמו קיובייס וגיימינג בינוני.
ישנם לוחות עם השבב החדש של אינטל שעדיין לא נמכרים. ברגע שיגיעו ויהיו זמינים למכירה אעדכן את מפרטי המחשב בעמוד זה.
מהיכן כדאי להזמין את חלקי המחשב?
נכון לעכשיו, KSP מציעה מחיר אטרקטיבי עבור סדרת מעבדי Core של אינטל, לוחות DDR4 בדגמים H610, B660 ו-Z690 של Asus, הם מוכרים את כל סוגי הזכרונות ויש להם מגוון מארזים איכותיים של Antec במחירים אטרקטיביים. אמליץ מאוד לרכוש מהם.
המפרטים כוללים מערכת הפעלה ווינדוס 11 מקורית והרכבה בחינם. תוכלו לשנות כל רכיב במפרט להתאים לדרישותיכם. ניתן להוסיף גם מסך, מקלדת ועכבר במידת הצורך, אני העדפתי להשאיר אפשרות זאת פתוחה עבורכם.
מחשב תקציבי לשימוש בסיסי / גיימינג קל
מחשב זה מתאים לשימושים בסיסיים של גלישה באינטרנט, תוכנות אופיס, צפייה בסרטים. הוא גם יכול להריץ משחקים קלים ללא בעיה.
מחשב ביניים מקצועי / גיימינג בינוני
מחשב זה מיועד לשימוש מקצועי או גיימינג בינוני. יכול להתאים לתוכנות גרפיקה, עריכת וידיאו קלה עד 4K, תוכנות סאונד ומשחקים לא כבדים.
מחשב עריכה סופר מקצועי / גיימינג עוצמתי
מחשב זה מיועד למשתמשים להם נדרש ביצועים גבוהים ועוצמתיים המיועד בעיקר לתוכנות עריכת וידיאו כבדות, רנדור 3D ולגיימרים כבדים.
במידה וקישורי המפרטים לא עובדים, דווחו לי על כך בתגובה ואדאג לעדכן.
חדש! יצרתי עמוד עם מפרטי מחשבים מומלצים עם פירוט על כל רכיב
רוצים להתייעץ לגבי מפרט מחשב? רוצים לקבל מפרט מחשב מותאם אישית? הצטרפו אל הקבוצה "מפרטי מחשב ותמיכה טכנית" בפייסבוק.
נתקלתם בבעיה במחשבכם ולא יודעים כיצד לפתור אותה? בקרו בעמוד בעיות מחשב נפוצות.
מחפשים המלצה לסמארטפון? ראו את המדריך לבחירת סמארטפון באתר שלי.
מידע הניתן באתר זה מהווה המלצה בלבד והמשתמש נושא באחריותו לוודא כי מפרט המחשב מתאים עבורו ולדרישותיו.
תמכו בי
עזרתי לכם? אנא תמכו בי ועזרו לי להמשיך לפתח את התכנים באתר שלי.
נכתב על ידי:
יוסי אהרון
בלוגר; איש מחשבים; מתכנת ווב Full Stack ומעצב אתרים ותיק עם יותר מ-17 שנות ניסיון. מתמחה בפלטפורמת וורדפרס (WordPress) ובניית אתרי תדמית ומסחר כולל מתן שירותי קידום אתרים ואופטימיזציה למנועי החיפוש (SEO). ניסיון רב עם מערכות ניהול תוכן ואתרי מסחר וחנויות מקוונות. קראו עוד »
כתיבת תגובה