שלרם עיראקי

שלרם הוא אחד מהמאכלים האהובים עליי במטבח העיראקי עשוי מלפת מבושלת מתוקה וטעימה. את המאכל נהוג לשים בסיר על הפלטה ביום שישי לפני כניסת השבת ולאכול בשבת בבוקר כקינוח בריא, טעים ומתוק.

יש מספר גרסאות למאכל זה. ישנם כאלה שמבשלים את הלפת יחד עם תמרים, סילאן או אפילו שמים שקיות תה כדי שהלפת תקבל צבע וטעם חזק אך אני מעדיף לבשל את הלפת יחד עם סוכר שנותן טעם מתקתק אך עדיין משאיר את הלפת בטעמה הטבעי.

מצרכים:

  • לפת (כ-4 יחידות, תלוי בגודל ובכמות שאתם רוצים לבשל)
  • סוכר
  • מים

שטפו היטב את הלפת וקלפו אותה. חתכו כל לפת לחצי או לרבע, בהתאם לגודלה. לאחר מכן הכניסו לסיר עם מים והוסיפו 4 כפות סוכר.

בשלו בסיר למספר שעות עד שתראו שהלפת תשחים. שימו לב מידי פעם כי המים לא נגמר בסיר. אם המים התאדו כמעט לגמרי ועומדים להיגמר, הוסיפו מעט מים.

יש עיראקים שאוהבים את השלרם שלהם מושחם מאוד אך אני מעדיף לבשל עד שהלפת מקבלת גוון שחמחם.

והנה התוצאה, כך יצא השלרם שבישלתי:

שלרם עיראקי

ראו מתכון לטבית החמין העיראקי

נכתב על ידי:

יוסי אהרון

יוסי אהרון

בלוגר; מתכנת ואיש מחשבים; מוזיקאי, זמר ונגן וירטואוז. קראו עוד »

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


דף הבית » שלרם עיראקי
דילוג לתוכן